Barion Pixel
Shopping Cart

Igazi termelői mézek és garantált minőség is a MézesÉlettől

Termelői mézek Debrecenben és országos csomagküldéssel

Igazi termelői mézeket keresel? Nálunk 7 féle fajtaméz közül is választhatsz.

Hazánkban többféle fajta méz termelésre van lehetőség. Tavasszal a sárguló repce mezők és tavaszi virágok nyílnak. Május elején az illatos akác erdők, nyáron a végtelen napraforgó táblák szolgálnak hatalmas kínálattal méheink számára. Emellett az erdei és kerti virágok, gyógynövények virágzása során vegyes virágmézet is gyűjtenek ezek az apró rovarok. Ahhoz, hogy különböző termelői mézeket tudjunk kínálni, minden nagyobb nektárhordást külön-külön kell begyűjtenünk. A MézesÉlet kínálatában jelenleg ezeket a termelői mézeket találod különböző méretű és csomagolású üvegekben:

 

Termelői mézek

MézesÉlet termelői mézek közvetlenül a termelőtől

Legismertebb termelői mézek egyike. Az akácmézet a fehér akác (Robinia pseudoacacia) nevű fa tömegesen, fürtben nyíló virágaiból készítik a méhek. A tiszta akácméz víztiszta, halvány sárga színű, jellegzetes illatú és ízű fajta méz. Nemrég hungarikummá nyilvánították az akácmézet. Szerencsére egyre nagyobb mennyiségben keresik a magyar akácmézet a külföldi fogyasztók is. Az akácméz az egyike azoknak a mézeknek, amely tiszta állapotában hosszú éveken át nem kristályosodik be. Ez az egyik oka, amiért igen keresett a mézpiacon.

 A termelői ámorméz a Tisza árterületén tömegesen megtalálható ámorakác, más néven viziakác vagy gyalogakác virágaiból készülnek. A méhek nem csak nektárt, hanem virágport is nagy mennyiségben gyűjtenek a növényekről, így megfestik a világos mézet. Az akácméznél sárgásabb méz a nagy virágpor mennyiségnek köszönhetően aromásabb, különlegesebb ízű. Mivel az országban nincs kiterjedt területen gyalogakác, ezért csak korlátozott mennyiségben kapható. Siess, le ne maradj róla!

Ahány virágot látogattak meg méheink, annyi virág aromáját keverték bele ebbe a mézbe. Színe és illata is árulkodik arról a munkáról, amit ezek az apró rovarok végeztek. Ahány vidéken dolgoznak a méhek, annyi ízű és színű mézet alkotnak, így nem találsz 2 egyforma termelői virágmézet. Változatos összetétele, és cukortartalma miatt könnyen és gyorsan cukrosodhat. Ez természetes folyamat, ugyanúgy tartalmazza  a gazdag ásványi anyag és vitamin tartalmat a bekristályosodott méz is, mint a folyékony méz.

A Tavaszi krémmézet érdemes kipróbálnod, ha szereted az újdonságokat. A tavasszal virágzó erdők, mezők virágaiból, a méhek által készített méz egy intenzív ízű, krémes finomság. Legnagyobb előnye, hogy nem csöpög, remekül kenhető és kanalazható. 

A napraforgó krémméz egy igazi különlegesség, hisz tényleg egy krémhez hasonló állagú finomság. Íze és illata a nyárba repít a hideg téli napokból, színe is a sárgálló napraforgó táblákat idézi. Igazi finomság, és még össze sem csurgatod vele a lakást, bátran kanalazhatják kicsik nagyok. Nagy virágpor tartalma miatt az egyik legegészségesebb mézünk, mégis kevesen fogyasztják. Itt az ideje, hogy Te is megkóstold, lehet neked is kedvenced lesz a napraforgó méz.

Tavasszal a sárguló repcetáblákat látogatva készítik a méhek ezt a szinte fehér, zsírszerű mézet. Ha még nem kóstoltad itt az idő, nálunk többféle kiszerelésben is megtalálod a termelői repcemézet. Nem csak különleges aromája miatt fogyasztják sokan, hanem nagyon jó hatással van a gyomorműködésre. Csökkentve a gyomorsav pH értékét enyhíti vagy akár meg is szüntetheti a gyomorfájdalmat és a refluxot. 

A mézharmat méz egy igen intenzív aromájú, nagyon sötét színű ritka mézfajta. A méhek a növények levelén található, a levéltetvek által keletkező ragacsos nedvből készítik ezt a nem mindennapi ízvilágú mézet. Rendkívül egészséges, mivel számtalan féle nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz. Összetételének köszönhetően kiváló méregtelenítő hatású, emiatt a tulajdonsága miatt fogyaszják legtöbben. Beltartalma miatt igen értékes energiaforrás az emberi szervezet számára.

Mivel lehet feldobni a termelői mézeket? Különleges ajándékot keresel?

Nálunk többféle díszdobozban, sok-sok lehetőség közül válogatva állíthatsz össze különleges mézes csomagokat. Nézz szét díszdobozos mézeink között.