Shopping Cart

Fajta mézek

Akácméz, Vegyes virágméz, Ámorakácméz -rendelés, vásárlás

Hazánkban többféle fajta méz termelésre van lehetőség. Tavasszal a sárguló repce mezők, május elején a hatalmas akác erdők, nyáron a végtelen napraforgó táblák szolgálnak hatalmas kínálattal méheink számára. Emellett az erdei és kerti virágok, gyógynövények  virágzása során vegyes virágmézet is gyűjtenek ezek az apró rovarok. Ahhoz, hogy különböző fajtájú mézeket tudjunk kínálni, minden nagyobb nektárhordást külön-külön kell begyűjtenünk. A MézesÉlet kínálatában jelenleg ezeket a fajta mézeket találod, melyeket különböző méretű és csomagolású üvegekben kínálunk:

Akácméz termékkép

A termelői akácmézek a fehér akác (Robinia pseudoacacia) nevű fa faj tömegesen, fürtben nyíló virágaiból készítenek a méhek. A tiszta akácméz víztiszta, halvány sárga színű, jellegzetes illatú és ízű fajta méz. Nemrég hungarikummá nyilvánították, és egyre nagyobb mennyiségben keresik a magyar akácmézet a külföldi fogyasztók is. Az akácméz az egyike azoknak a mézeknek, amely tiszta állapotában hosszú éveken át nem kristályosodik be. Ez az egyik oka, amiért igen keresett a mézpiacon.

Kíváncsi vagyok az Akácmézekre
Ámorméz termékkép

Az Ámormézek a Tisza árterületén tömegesen megtalálható gyalogakác vagy más néven viziakác virágaiból készülnek. A méhek nem csak nektárt, hanem virágport is nagy mennyiségben gyűjtenek a növényekről, így megfestik a világos mézet. Az akácnál sárgásabb méz a nagy virágpor mennyiségnek köszönhetően aromásabb, különlegesebb ízű. Mivel az országban nincs kiterjedt területen gyalogakác, így mennyisége is sokkal kevesebb, csak korlátozott mennyiségben kapható. Siess, le ne maradj róla!

Mindenképp megnézem az Ámormézeket
Vegyes méz termékkép

Ahány virágot látogattak meg méheink, annyi virág aromáját keverték bele ebbe a mézbe. Színe és illata is árulkodik arról a munkáról, amit ezek az apró rovarok végeztek. Ahány vidéken dolgoznak a méhek, annyi ízű és színű mézet alkotnak, így nem találsz 2 egyforma virágmézet. Változatos összetétele, és cukortartalma miatt könnyen és gyorsan cukrosodhat, de ez természetes folyamat, ugyanúgy tartalmazni fogja a folyékony méz gazdag ásványi anyag és vitamin tartalmát.

Vegyes virágmézet szeretnék venni
Napraforgó krémméz

A napraforgó krémméz egy igazi különlegesség, hisz tényleg egy krémhez hasonló állagú finomság. Íze és illata a nyárba repít a hideg téli napokból is, színe is a sárgálló napraforgó táblákat idézi. Igazi finomság, és még össze sem csurgatod vele a lakást, bátran kanalazhatják kicsik nagyok. Nagy virágpor tartalma miatt az egyik legegészségesebb mézünk, mégis kevesen fogyasztják. Itt az ideje, hogy Te is megkóstold!

Napraforgó krémmézekhez

A Tavaszi krémmézet érdemes kipróbálnod, ha szereted az újdonságokat. A tavaszi erdők, mezők és fák virágaiból, a méhek által készített méz egy intenzív ízű, krémes finomság.

Tavaszi krémmézekhez