Shopping Cart

A MézesÉlet fajtamézei

Akácméz, Ámorméz, Vegyes virágméz, Napraforgó krémméz, Tavaszi krémméz – rendelés, vásárlás

Hazánkban többféle fajta méz termelésre van lehetőség. Tavasszal a sárguló repce mezők és tavaszi virágok nyílnak. Május elején az illatos akác erdők, nyáron a végtelen napraforgó táblák szolgálnak hatalmas kínálattal méheink számára. Emellett az erdei és kerti virágok, gyógynövények virágzása során vegyes virágmézet is gyűjtenek ezek az apró rovarok. Ahhoz, hogy különböző fajtájú mézeket tudjunk kínálni, minden nagyobb nektárhordást külön-külön kell begyűjtenünk. A MézesÉlet kínálatában jelenleg ezeket a fajta mézeket találod, melyeket különböző méretű és csomagolású üvegekben kínálunk:

 

Akácméz

A termelői akácmézet a fehér akác (Robinia pseudoacacia) nevű fa tömegesen, fürtben nyíló virágaiból készítik a méhek. A tiszta akácméz víztiszta, halvány sárga színű, jellegzetes illatú és ízű fajta méz. Nemrég hungarikummá nyilvánították az akácmézet. Szerencsére egyre nagyobb mennyiségben keresik a magyar akácmézet a külföldi fogyasztók is. Az akácméz az egyike azoknak a mézeknek, amely tiszta állapotában hosszú éveken át nem kristályosodik be. Ez az egyik oka, amiért igen keresett a mézpiacon.

Ámorakácméz

Az Ámorméz a Tisza árterületén tömegesen megtalálható ámorakác, más néven viziakác vagy gyalogakác virágaiból készülnek. A méhek nem csak nektárt, hanem virágport is nagy mennyiségben gyűjtenek a növényekről, így megfestik a világos mézet. Az akácnál sárgásabb méz a nagy virágpor mennyiségnek köszönhetően aromásabb, különlegesebb ízű. Mivel az országban nincs kiterjedt területen gyalogakác, ezért csak korlátozott mennyiségben kapható. Siess, le ne maradj róla!

Vegyes virágméz

Ahány virágot látogattak meg méheink, annyi virág aromáját keverték bele ebbe a mézbe. Színe és illata is árulkodik arról a munkáról, amit ezek az apró rovarok végeztek. Ahány vidéken dolgoznak a méhek, annyi ízű és színű mézet alkotnak, így nem találsz 2 egyforma virágmézet. Változatos összetétele, és cukortartalma miatt könnyen és gyorsan cukrosodhat. Ez természetes folyamat, ugyanúgy tartalmazni fogja a folyékony méz gazdag ásványi anyag és vitamin tartalmát.

Tavaszi krémméz

A Tavaszi krémmézet érdemes kipróbálnod, ha szereted az újdonságokat. A tavasszal virágzó erdők, mezők virágaiból, a méhek által készített méz egy intenzív ízű, krémes finomság. Legnagyobb előnye, hogy nem csöpög, remekül kenhető és kanalazható. 

Napraforgó krémméz

A napraforgó krémméz egy igazi különlegesség, hisz tényleg egy krémhez hasonló állagú finomság. Íze és illata a nyárba repít a hideg téli napokból, színe is a sárgálló napraforgó táblákat idézi. Igazi finomság, és még össze sem csurgatod vele a lakást, bátran kanalazhatják kicsik nagyok. Nagy virágpor tartalma miatt az egyik legegészségesebb mézünk, mégis kevesen fogyasztják. Itt az ideje, hogy Te is megkóstold!